LADYVA – SWIZZ

«The Boogie Woogie Diva»

Ladyva startet å spille piano når hun var 14 år, og hun ble tidlig inspirert av de gamle Boogie Woogie heltene som Pete Johnson, Jimmy Yancey, Albert Ammons og Meade Lux Lewis.

Ladyva ble født i 1988 i Sveits, men har Den Dominikanske Republikk i karribien som sitt andre hjemland. Som 16 åring startet hun å opptre sammen med sin bror Pascal Silva og det skulle ikke gå lang tid før de var hete navn på flere TV stasjoner i Sveits og etter hvert i Tyskland. Hun har også hatt stor suksess på TV i Den Dominikanske Republikk hvor hun har medvirket i over 30 program. I 2009 lanserte Ladyva sitt første album og dette førte blant annet til at hun ble hyret inn til å spille den prestisjetunge Blues Festival Basel året etter.

Her var sjefen for Universal Music og han signerte henne momentant da han fikk høre å se hennes fantastiske ferdigheter på pianoet.

I 2014 var populariteten virkelig nådd Tyskland, Europas høyborg for Boogie Woogie festivaler. Ladyva spilte mange av disse og fikk en haug med nye fans. Året etter ble hun invitert til å spille sammen med selveste Jerry Lee Lewis’ på hans «80th birthday farewell U.K. Tour i London og Glasgow. Dette førte til senere opptreden på “The Late Late Show” på TV stasjonen RTÉ. De siste årene har Ladyva turnert over hele Europa med stadige TV og festival opptredener, og det hele toppet seg da hun ble invitert av selveste Jools Holland til hans Boogie Woogie Dinner show på BBC. Her spilte hun sammen med piano giganter som Axel Zwingenberger og Ben Waters.

Ladyva har blitt kåret til “Best Boogie Woogie Pianist of the Year” ved Boisdale i London både i 2015, 2017 og 2019 en kåring ledet av nevnte Jools Holland. Hun er nå aktuell med sitt tredje album «8 To The Bar» og hennes solo show på Hell blir hennes aller første opptreden i Norge.

Du må for alt i verden ikke gå glipp av denne fantastiske artisten som garantert vil trollbinde deg fra første anslag på tangentene.