BIGBANG

BIGBANG er ute med nytt fantastisk album, og kommer til Blues in Hell Lørdag, 9. Sep. 2023.

BigBang ble startet tidlig på 90-tallet og fikk sitt store gjennombrudd med albumet Electric Psalmbook (1999). De var ledende i en bølge med norske artister som nådde et stort publikum omtrent samtidig, rundt årtusenskiftet. Siden har de bekrefta sin posisjon gjentatte ganger fra norske scener og ved å gå til førsteplass på albumlista med Radio Radio TV Sleep (2003), Poetic Terrorism (2005) Too Much Yang (2007), Edendale (2009), Epic Scrap Metal (2011) og The Oslo Bowl (2013). Fredag kom deres nye album «Le Californie».

Bak enhver utgivelse med BigBang ligger det mye arbeid og omtanke, men det er ingen utgivelse som har fått like mye tid og som «Le Californie» – takket være Covid-19. Gjennom nedstenginger, avlysninger og utsettelser har albumet sakte tatt form, og nå våren 2023 er det endelig ute. Låtene på det nye albummet oser av sam-spillglede og unike gitarriff som har blitt finslipt gjennom nettopp den lange ventetiden. Vi kan love noen helt nye livefavoritter på toppen av en allerede velfylt låtkatalog når BigBang entrer Sparebank Scenen i Hell Amfi på Scandic Hell, Lørdag 9. September.

Man reflekterer kanskje ikke så mye over at BigBang er en trio, at all lyd som kommer fra scenen er produsert av kun tre musikere. Der de aller fleste rockband trenger fire eller fem medlemmer for å holde skuta flytende, hviler trioen seg på musikalsk dyktighet og dynamikk. Bass, trommer og en gitar. Det er klart det mest krevende men kanskje også det edleste bandformatet. Når det funker så kan det bli magisk, se bare på Cream, Nirvana eller The Jimi Hendrix Experience, og hos Bigbang funker det.

Bandets vokalist, gitarist og låtskriver Øystein Greni vokste opp i et hjem med mye musikk og mye vinylplater. Far Thor S. Greni har selv bakgrunn som vokalist i The Undertakers Circus, men dagjobben var på Levi´s som delte bygning med flere plateselskap. Noen fikk 501 og Thor fikk plater, ofte de litt alternative som aldri ble gitt ut her hjemme. Lille Øystein levde med en voksen platesamling og var med på bandøvelser fra før han kunne snakke, så musikken ligger i blodet. Blues in Hell er stolte av på presentere BigBang på årets festival.