RITA ENGEDALEN MED BAND

Rita Engedalen er Norges definitive Bluesdronning og en av de mest profilsterke kvinnelige bluesartistene i Europa. Engedalen debuterte som bluesartist på plate i 2004 med albumet «Hear My Song».

Hun har spilt inn hele seks album under eget navn og mottok Spellemannsprisen for albumet «Heaven Ain’t Ready For Me Yet» i 2006.

Rita Engedalen har et internasjonalt publikum, og vant den europeiske blueskonkurransen European Blues Challenge i Berlin i 2012.

Musikken: “stilarten er en solid miks av amerikansk blues, gospel, norsk folkemusikk, roots-musikk og hill-country direkte inspirert av musikk fra de amerikanske sørstater. Låtmaterialet er selvskrevne sanger som hun framfører på en særegen og personlig måte.  Når er hun i gang med nye låter i studio og publikum vil få høre de på Hell Bluesfestival.

Hun har med seg  musikere Morten Omlid på gitar , Eskil Aasland på trommer og Mattis Kleppen på bass.

Rita Engedalen har mottatt mange «høythengende» priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene:

2006 Spellemannspris i klassen for BLUES for sitt album «Heaven ain’t ready for me yet»
2010 Bluesprisen på Notodden Bluesfestival
2010 Rolf Gammleng prisen
2011 Kongsberg By sin fortjenestemedalje
2012 Buskeruds Fylkeskunstnerpris
2012 Vinner av European Blues Challenger
2016 Innlemmet i Notodden’s «Blues Walk Of Fame»

Hun er ytterligere nominert to ganger til for Spellemannsprisen, da for albumene «Chappels and bars» og «The tree still standing».

Ny musikkvideo (Yellow Moon) på youtube.

https://www.vg.no/rampelys/musikk/i/8eELx/rita-engedalen-chapels-and-bars

Rita Engedalen: https://www.ritaengedalen.com

Event List