ANGELA BROWN & Christian Christl – USA/ GER

The Blues Diva from Chicago

Vi er utrolig stolte av å kunne presentere en av bluesens store divaer Angela Brown til årets festival. Hun er en absolutt ener, og rå, frekk og sylskarp er bare noen av ordene som brukes for å beskrive dama som er en av verdens ledende kvinnelige bluessangerinner. 

Angela Belinda Brown ble født i Chicago, Illinois 24. Januar, 1951. Miss Brown begynte sin musikalske karriere ved å synge gospel i kirken, men bluesen ble mer og mer hennes følgesvenn allerede fra 16 årsalderen. 

Angela ble for alvor oppdaget i 1980 da hun spilte rollen som Gertrude “Ma” Rainey i en musikal i Chicago. Utover 80 tallet ble hun etter hvert en av de hotteste damene på de utallige bluesklubbene i Chicago, ofte ledsaget av pianister som Little Brother Montgomery og Erwin Helfner. Hun delte også scene med venner som Blind John Davis, Pinetop Perkins, BB King, Georgie Fame, Long John Baldry for å nevne noen. Hennes debut album ble utgitt av Red Bean Records i 1983, og i 1987 signerte hun for det tyske selskapet Schubert Records. Hun ble kalt “The Bessie Smith av åttitallet”. 

Angela Brown har en kraftig stemme og trollbinder alltid sitt publikum på sin egn helt unike måte. Hun har til sammen utgitt over 20 album og har vunnet en rekke priser som for eksempel, ”Best Female Blues Artist of the year” i Europe 2008, “Overseas Female Artist of the Year” – Storbritannia 2000, 2005 og 2006. 

Angela Brown bosatte seg i Tyskland på slutten av 1980-tallet og traff tidlig pianisten Christian Christl som da bodde i München. Hun flyttet likeså godt inn i huset hans og ble der i 4 år. De spilte inn 2 fantastiske album som den dag i dag står til terningkast seks. Angela bosatte seg senere i Osnabrûck og hun var en meget populær og ettertraktet artist på festivaler over hele verden. 

Av helsemessig og familiære årsaker flyttet Angela tilbake til USA i 2016 og trakk seg unna rampelyset. 

73 år gamle Angela kommer eksklusivt over til Hell og gjør etter eget sigende sine aller siste konserter i Europa. Hva er vel da mer naturlig enn at dette blir i tospann med nettop Christian Christl som var hennes musikalske følgesvenn i starten av Europa eventyret. 

Vi gleder oss stort til å være vertskap for Angela Brown, og som det fyrverkeriet av en live artist hun er garanterer vi at konsertene vil sette varige spor i deg.

Christian Christl er en av de ypperste blues/ boogie woogie pianistene i Europa. 

Ikke gå glipp av dette, for bedre «downhome blues» duo får du nemlig ikke.

Angela og Christian spiller på åpningskonserten Torsdag 29.8 og Fredag 30.8 på tidlig ettermiddag.