ALEXANDER DOLGOV – UA

Ukrainske Alexander Dolgov (56) kommer tilbake! Siden vi inviterte han til fjorårets festival har han hatt et eventyrlig år med mange festival og klubb jobber ute i Europa.

Gitaristen, komponisten og sangeren Dolgov har etablert seg i Toruń i Polen, og hans musikalske karriere har igjen kommet i gang. Alexander kommer fra Kharkiv og har en lang historie bak seg, bl.a. med flere utmerkelser fra USA.

Da Russland invaderte Ukraina for mer enn to år siden måttet Alexander flykte fra alt han eide. Studioet han hadde bygget opp gjennom mange år er ikke mer og hjemmet etter foreldrene er rasert. European Blues Union tildelte han en Special Award under European Blues Challenge 2023 og nå i 2024 ble han engasjert til å være i juryen i samme arrangement som gikk av stabelen i Portugal.

Blues in Hell er stolt av å kunne bidra til Alexanders gjennoppbygging av egen karriere. I tillegg til én konsert på Scandic Hell, med sitt Norske band, skal han sammen med pianisten Odd Halvor Moen gjøre konserter i samtlige ungdomsskoler i Stjørdal. I tillegg til å spille vil han også fortelle om hvordan han møtte bluesen to-2 ganger!! Dette blir en intim, viktig og sterk opplevelse for elevene

Vi ønsker Alexander Dolgov velkommen tilbake til Blues in Hell.

Foto: Aigars Lapsa