The Nick Moss Band feat Dennis Gruenling

The Nick Moss Band

feat Dennis Gruenling

w/ special guest “Little” Charlie Baty –  USA

Chicagoblues med tyngde

Han er født og oppvokset midt i bluesland, nærmere bestemt i Chicago like før jul i 1969. På bluesklubbene i samme by kunne man høre Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Little Walter, Buddy Guy & Junior Wells akkurat på denne tiden. Det var som om Nick Moss hadde gener til å arve akkurat denne sounden da Chicago-bluesen var på topp på slutten av 1960-tallet. I dag er både Muddy, Wolf, Junior og Walter borte, men da Nick var gammel nok til å stå på scener på storbyens vestside fikk ha en temmelig bratt og rask innføring i denne svarte musikkformen. Han fikk spille sammen med blant andre Jimmy Dawkins, Jimmy Rogers og ikke minst fortsetterne at Muddy Waters musikalske arv, nemlig The Legendary Blues Band som besto av datidens krem av bluesmusikere fra Chicago. Og Nick Moss var bare så vidt i tenårene da han sto på scenene med disse musikerne.

Etter perioden med Legendary Blues Band spilte Nick i tre år med selveste Jimmy Rogers, men i 1993 var det tid for eget band og egen plateinnspilling. Resultatet var «First Offence» med sitt band Flip Flops,. Deretter fulgte «Got a New Plan», «Count Your Blessings», «Sadie May» og “Live at Chan’s”, og samtlige plater ble nominert til en W. C. Handy-pris. Turneer og festivaljobber begynte å stå i kø, og flere plater fulgte. Nick Moss and the Flip Flops ble til Nick Moss Band, og I 2014 kom plata “Time Ain’t Free”, ei plate som magasinet Guitar World kalte en av de aller beste platene dette året. Og ikke minst er Buddy Guy ikke redd for å sitte på ordene da han for et par år siden fortalte at «Nick Moss er noe av det aller beste som har kommet fra blueshovedstaden Chicago på år og dag».

Under Blues In Hell dukker Nick og bandet opp, og det er sannelig ikke to ukjente gjester han har med seg denne gang; nemlig munnspilleren Dennis Gruenling og supergitaristen Charlie Baty. Dennis har stått på scenen med Pinetop Perkins, Snooky Pryor, Homesick James, Nappy Brown, John Mayall, Little Sammy Davis, A.C. Reed, Mick Taylor, and Jimmy Dawkins, Rod Piazza & The Mighty Flyers, Rick Estrin/Little Charlie & The Nightcats, Kim Wilson, Rusty Zinn, Steve Guyger, Greg Piccolo og Mark Hummel! Charley Baty var i mange år gitaristen i Little Charlie & The Nightcats helt fram til 2008 da han ville ta litt mer rolig med turnelivet. Men platene og festivalene fortsatte for en av de aller beste på såkalt West Coast jump blues.

Disse fantastiske musikerne vil under Blues In Hell hylle Chess Records, noe som nok betyr at vi vil få høre legendariske låter, både kjente og ukjente, fra verdens blueshovedstad Chicago. Dette blir blues med tyngde. Bokstavelig talt. Gled dere.

Event List