Best O’Five

Ikke en tone for mye
FREDAG 01. SEPTEMBER

Nytt trøndersk bluesband ser dagens lys

Bandet sier selv at: «med fare for å erte på seg store deler av landets bluesmiljø kaster de ut en liten brannfakkel:» Norsk blues er relativt kjedelig!

Åtte av ti band høres ganske like ut. Miljøet er i overkant puristisk/musealt. Det går mye i bredbent bluesrock, Chicago- og Texas-blues som originalene har gjort – og gjør – mye bedre. Det tekniske nivået er meget høyt, men personlighet og unike uttrykk kan det være så som så med. Vi er fire ganske kjente musikere i norsk bluesmiljø som ønsker å gjøre noe annet – sprenge noen rammer.

Det skjer under det selvfølgelige kvartettnavnet BesT O’Five:

Bandet består av:

Dr. Bekken, pianist gigant fra Drammen, bosatt i Trondheim, som neppe trenger noen nærmere presentasjon. Trond Hansen fra Sortland, bassist i Geir Bertheussen Bluesexpress, har gjort delvis trondhjemmer av seg. Arne skognes, aklimatisert stjørdaling, er godt kjent fra bl.a. Jolly Jumper & Big Moe’s Jimbo Jambo Band og en rekke andre band i Trøndelag. Bjørn saksgård har drevet med dialekt-blues i snart 20 år med sitt eget band BS & DNB. Til sammen blir dette et lag det lukter krutt av!

Målet er et helt eget, åpent, nesten akustisk lydbilde, selv ved bruk av elektriske instrumenter.     Tekstene står i fokus og musikken skal understreke dem. Dr. Bekken skal ikke spille så mye boogie-woogie-piano som de fleste er vant til å høre fra den kanten, mer ukulele, tuba og litt gammeldags Wurlitzer/ Rhodes piano-sound. Trond spiller både bass og tuba og Arne tar hånd om trommer og div. annen perkusjon. Bjørn spiller elgitar, dobro og annet med strenger. Bekken og Saksgård deler på leadvokaljobben og alle korer der det er naturlig. Vi er ikke redde for å trekke inn elementer fra både jazz, funk og country, men feelingen vil hele tiden være blues. Å spille fort og mye er ikke noe mål, snarere tvert om! Vi har en filosofi som går på å oppnå spenning og kontraster med færrest mulig toner, pent og “skittent”, hardt og mykt, dynamisk og med suggererende monotoni, akustisk og elektrisk – alt til sin tid og av og til samtidig, men aldri på en slik måte at noe slår i hjel resten. Sært? Ja! Skakt? Definitivt! Men levert med stor musikalitet og solide doser humor. Motto: Testosteronfylt flinkis-blues blir det fort nok av! Vi i Blues in Hell gleder oss til debuten for dette bandet.

Blir det en av festivalens snakkis?

Event List