40 Band til Hell i 2016

  • Skrevet av Blues in Hell

Nok en gang har jeg den store gleden av å ønske velkommen til Hell og en uke hvor blå musikk og store magiske opplevelser vil stå i sentrum.

Årets festival er en markering av at det er 25 år siden den første festivalen med Blues på Hell var et faktum og dette skal feires til gangs. Hele 40 forskjellige artister og band står klar til å fargelegge byen ned til minste detalj og gjett om jeg gleder meg.

Den store forandringen for årets jubileumsfestival, er at vi for anledningen flytter fra Hell Stasjon til Scandic Hell og Kimen Kulturhus, og jeg er overbevist om at dette vil gi Blues in Hell et stort løft opplevelsesmessig. Hvem husker ikke de mange store musikalske opplevelsene vi fikk de første årene av Hell Blues Festival inn i Rica Hell Hotel, og mange har gjennom en årrekke spurt oss om «når skal dere flytte tilbake inn på hotellet»?. Vel, nå er vi der igjen og sirkelen er på mange måter sluttet. Fra 1992 og frem til 2016 er hotellet blitt mange ganger større, skiftet navn til Scandic Hell, og kveldskonsertene inne i hotellet vil nå ha en samlet kapasitet på over 2500 personer hver kveld. Blues non stop fra fire scener, et festkledd publikum fra nær og fjern, kombinert med et rikt tilbud av mat og drikke vil sørge tidenes totalopplevelse på HELL – det garanter jeg.

I tillegg ønsker jeg Stjørdals nye hjerte, KIMEN Kulturhus velkommen med inn i festivalen. Her blir det blues fire dager på rad, fra åpningskonsert torsdag med Hell Blues Kor, via Seniorblues og ungdomskonserter på fredag, stor familiedag på lørdag, til en spektakulær avslutning på søndag. Kulturhuset vil syde med gode musikkopplevelser og publikum i alle aldersgrupper. Dette kombinert med at gateparaden flyttes til lørdagens familiearrangement, vil fargelegge Stjørdal og alle skal føle at det det er festival i byen.  

Interessen for Blues er stigende over hele Europa og dette er noe jeg personlig kjenner varmer godt. Festivaler og konsertarrangører merker økt tilstrømming av publikum og interessen fra Næringslivet til å støtte sjangerfestivaler er økende. Det Norske bluesmiljøet gjør seg også mer og mer bemerket internasjonalt og i vår ble Eric Slim Zahl & The South West Swingers fra Stavanger kåret til Europamester i Blues under European Blues Challenge som gikk av stabelen i vakre Toscana i Italia. Zahl & co spiller selvsagt på Blues in Hell – gå og hør dem så skjønner dere hvorfor de vant Europas blueshjerter. Så må jeg bare få nevne at jeg er mektig stolt av å kunne ønske velkommen til hele Europas blues elite’ til European Blues Challenge på Hell 15-18 Mars 2018. Vi har lagt ned mye arbeid i å få hentet dette arrangementet som samler deltagere fra hele 24 nasjoner til Hell og må innrømme at jeg fikk en klump i halsen da vi av generalforsamlingen i den Europeiske bluesunionen fikk tildelt arrangementet nå i vår.

Blues in Hell er en frivillig organisasjon og jeg bøyer meg i hatten for alle våre frivillige som år etter år legger ned tusenvis av timer for å skape magiske opplevelser for dere. Uten dem ingen festival, så stopp gjerne opp og gi et klapp på skuldra når du møter med en gul t-skjorte hvor det står «Magic Blues Crew» på ryggen. 

Må også få nevne at uten solide samarbeidspartnere blir det nesten umulig å arrangere festival i Norge og derfor vil jeg rette en stor takk til årets støttespillere. Dere er gull!

Fra skolekonsertene starter på mandag og frem til Maria & Co avslutter markeringen av 25 år med Blues på Hell på søndag, vil høydepunktene stå i kø. Programmet taler for seg selv, og personlig gleder jeg meg ekstra i år og har planer om å høre mer musikk enn noen gang.

40 forskjellige band/ artister med stor spennvidde er på lista og bare på lørdag kan du høre hele 24 konserter fra 12:00 på dagen til 02:00 på natta. Det blir 14 timer med non stop blues – say no more.

Velkommen til Blues in Hell 2016.

Kjell Inge Brovoll
Festivalleder