STEINAR ALBRIGTSEN All Stars

Steinar Albrigtsen Allstars

..endelig tilbake på scenen

Svært få nordmenn kan skilte med den elegansen og fingerferdigheten som Steinar Albrigtsen fra Hammerfest har. I fjor ble han alvorlig syk, men er nå tilbake på scenen igjen for fullt, og er klar for Blues in Hell.

Steinars musikalske retninger kommer inn under kategorien «americana» som ofte er en salig miks av blues, country og folkemusikk. Disse musikkstilene startet han med allerede på tidlig 1970-tall, og i tillegg ble det litt rockabilly i bandet Bad Boys på 1980-tallet. Mange musikkelskere forbinder sikkert Steinar Albrigtsen med barndomskompisen Jørn Hoel i mange år. Steinar er en mester i å tolke gamle blueslåter, spesielt i stilen som kalles Piedmont, eller fingerpicking som vi sier på godt norsk.

Helt siden platedebuten med countryplata «Alone Too Long», som for øvrig ga ham en Spellemannpris, har Steinar plater på rekke og rad i alle år. Og samtlige viser den stilsikre gitaristen og sangeren på sitt aller beste. Vi nevner «Bound to Wander» og «Big Storm Comin» med Tom Pacheto fra 1992 og 1993, og på «The Trubadour» fikk han sannelig vist sine gitarferdigheter. Så fulgte jazzinspirerte «Life is Good», og i 1997 kom den første plata med Steinar og Jørn sammen. De to vennene komponerte og VM-sangen for det norske landslaget i fotball, Let’s Do It»  sammen med Elg, og plate med musikk av Kris Kristofferson fulgte. Han har også spilt inn plate med Levon Helm og Rick Danko fra The Band, og på slutten av 1990-tallet kom «Stripped», en lavmælt plate med ren blues.

Og flere fulgte, blant andre plater med norsk tekst. Steinar Albrigtsen er en person med et stort hjerte, noe som innsatsen for Frelsesarmeen gjennom prosjektet «Julemusikantene» viser. Vi skal ikke skrive om hvor mange artister som Steinar har bidratt med låter til eller spilt sammen med, for så mye spalteplass har vi ikke. Men vi vil nevne at den folkekjære artisten fikk kreftdiagnosen i mai i fjor. En svulst i magen satte en stopper for musikkaktiviteten, men snart er han tilbake igjen. Konserten på Blues in Hell blir en av de første etter comebacket. Så når mannen fra Hammerfest står på scenen sammen med en rekke av Norges beste musikere inne på Scandic Hell i september, skal man vite at det er en av landets mest ettertraktede artister man får se og høre. En mann som har øst av sin musikalske kunnskap og glitrende gitarspill. Han har kjempet seg på beina etter kreftdiagnosen, og er det en som sannelig fortjener stor applaus, er det akkurat Steinar Albrigtsen. Ta vel imot denne elegante musikeren med den elegante stemmen. For han finnes det bare en av.

Jan Erik Moe 2019

Event List