SILYA & THE SAILORS

«Norges hotteste dame til Hell»

At Silya er noe av det hotteste som står på en norsk scene for tiden, trenger ingen tvile på, Blues in Hell er meget stolt av at hun velger seg nettopp vår festival i Trøndelag på hennes sommer og høst turne.

Silya er en av Norges sterkeste live-artister og har spilt over 100 konserter med bandet The Sailors de siste årene. Etter å ha viet nesten hele livet til musikk er Silya blitt en sjeldent kraftfull musiker og låtskriver med en tilstedeværelse som bergtar publikum og anmeldere hver gang hun opptrer. Der mye popmusikk i dag er elektronisk og strømlinjeformet er Silyas musikk organisk og frigjort. Hun plukker fritt fra favoritt-sjangere i musikkhistorien, men om det er soul, funk, rock, blues eller jazz er føttene alltid godt plantet i retro pop med mange elementer fra 50-tallet.

Silya Nymoen vokste opp på Østensjø i Oslo og begynte med musikk og dans som barn. Hun har hovedfag i moderne jazz fra Statens Ballethøgskole (KHIO) og var med i flere streetdance grupper. Silya var med som danser og sanger i musikaler som Cabaret, Chicago og West Side Story og gjorde suksess som vokalist med den norske hip-pop gruppen Multicyde fra 1998-2002. De ga ut to album, hadde tre #1 hits i Norge og turnerte i Skandinavia og Tyskland. Murlyn Music Group i Stockholm ville ha Silyas store låtskrivertalent og signerte henne i 2005 før Columbia Records i New York signerte henne som soloartist i 2006.

I USA skrev Silya låter med produsenter og musikere verden rundt og jobbet blant annet i New York, London, Los Angeles og Atlanta. I en årrekke jobbet Silya som liveartist i USA og spilte blant annet fast på “The Living Room”, “The Darby” og “The Jazzroom at The General” i NYC og har samarbeidet med artister som verdens-stjernen CeeLo Green som falt for Silyas unike musikalitet. Silyas første soloplate ”Peel Away” kom på det amerikanske selskapet Eusonia Records i 2011.

Etter å ha vunnet Stjernekamp på NRK1 og nordmenns hjerter i 2013 flyttet Silya tilbake til Norge. Da albumet “Unanchored” kom i 2014, fikk det fantastiske kritikker og etablerte Silya som er av de store live- artistene i Norge med konsert og festivaljobber over hele landet. I 2015 tok hun i tillegg en stor rolle i musikalen “Sweeney Todd” på Det Norske Teateret. Hennes kjærlighet til musikk ledet henne også til samarbeidet med Det norske kammerorkester på Heart, en del av hennes trippel EP Life – Resolution – Heart i 2017.

Silya har vært programleder for Grand Prix 2015, 2016 og 2018 og imponerte stort i TV2s Hver gang vi møtes i 2018. Silyas har en stor kjærlighet til blåsere og heftig rytmeseksjoner, selv om hun oftest som utgangspunkt bruker ukulele når hun skriver sangene sine. Bandet hun tar med til Scandic Hell denne tidlige høstfredagen, The Sailors består av trommer, bass, gitar, trompet og to tromboner. Dette er musikk som røsker deg i magen og treffer rett i hjertet. Trønderavisa skrev følgende etter hennes forrykende opptreden under Rørvikdagene i 2015:

«Så satte Silya fyr på byen. Frekk, flørtende, utfordrende og myndig – som om noen skulle ha plukket like doser av Shirley Bassey, Christina Aguilera, Miley Cyrus og Madonna og satt sammen i én sanger – tok Silya godt tak under beltestedet til publikum og røsket til.»

Silya er en entertainer i verdensklasse og vi gleder oss stort til å ønske henne velkommen til Blues in Hell. Sett av Fredag 6. September og bli med på en musikalsk opplevelse som røsker deg i magen og treffer rett i hjertet.

Herr. Fischer 2019

Event List