OLE BØRUD m/ band – NO

Åpningskonsert Blues in Hell, 2022

Ole tok seg til finalen i Stjernekamp i 2018, og dro deretter ut på en omfattende turné gjennom 2019 hvor det ble rullet høye terningkast både i inn- og utland. Nå er han ute med sitt femte album, Soul Letters, og tar med seg sitt stjernelag av musikere og åpner Blues in Hell 2022. Det hele finner sted i Kimen kulturhus, Stjørdal torsdag 1. september.

Vi lever i en tid hvor den sjelfulle, funky siden av svunne tiårs westcoast pop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers) har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans – gjerne i en ironisk innpakning under banneret «yacht rock». Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk. Kanskje er det fordi ironi er et fullstendig fremmed begrep om man skal beskrive musikken til Ole Børud. Og gudskjelov for det! Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til Ole Børud. Som 2. generasjonsmedlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har han vært profesjonell musiker siden han var 16 år, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben.

I februar kom hans femte soloalbum “Soul Letters” hvor han har gjort en etterlengtet musikalsk dreining mot old school soul – med sterke innslag av rhythm and blues. Soul Letters er et album som både puster og har mer hvilepuls samtidig som den byr på Oles evne til å lage musikk skreddersydd til fest. Vokalen får mer plass i det nye lydbildet og han briljerer så det formelig gnistrer. Gitarspillet har et markant røffere preg enn tidligere med tydelig hint i retning av blues-estetikken. Albumet favner musikalsk bredere, og inneholder  mer catchy og allsangvennlige refrenger. Tekstuniverset ligger nærmere sjelen, med personlige betraktninger av både livets utfordringer, menneskehetens håndtering av makt og møte med seg selv i døra. Ole er en kjærlighetens apostel. Han synger om at verden trenger kjærlighet, den dype kjærligheten som kan endre kurs i menneskers liv.

Blues in Hell er meget stolte av å kunne presentere Ole Børud med sitt fantastiske band bestående av noen av de beste soulmusikerne landet har fostret:

  • Trommer: Ruben Dalen
  • Bass: Lars-Erik Dahle
  • Gitar: Markus Lillehaug Johnsen
  • Tangenter: Frode Mangen
  • Trompet: Jens Petter Antonsen
  • Saksofon: Børge Are Halvorsen
  • Trombone: Even Kruse Skatrud

Konserten er ikke en del av festivalpasset – billetter kjøpes her (Kimen kulturhus):

Ole Børud – Blues in Hell 2022 (kimenkulturhus.no)