HANS THEESSINK – HOL

Europe’s blues export Nr 1.

HANS THEESSINK tilbake til Hell

Da bluesen ble “gjenoppdaget” tidlig på 1960-tallet satt Hans Theessink på sitt gutterom i Nederland og hørte på radiosendinger med blant andre Big Bill Broonzy og Leadbelly. Han plukket fram kassegitaren og prøvde å herme etter amerikanerne, men uten å kopiere dem.

I 1965-66 opptrådt Hans for første gang foran det nederlandske publikum, og EP’en ”Next Morning at Sunrise” kom i 1970. Siden er det gått slag i slag, over hele verden.  Hans har spilt på alle de prestisjefylte festivalene i USA, deriblant New Orleans Jazz & Blues Heritage Festival og Chicago Blues festival. I 1986 fikk han med seg tubaspilleren Jon Sass på platen ”Baby Wants to Boogie”, er dermed ble Hans og Jon et uadskillelig lag i mange år. Han samarbeidet også med folk som Rick Danko, Pee Wee Ellis, Terry Evans, Bobby King, Colin Linden og Maceo Parker på 1990-tallet, og produserte sine plater i Hollywwod, Woodstock og i München.

Og musikkstilen? Blues. Men blues ispedd roots, gospel, soul, folk, country og zydeco. I tillegg er han tro mot sine favoritter Muddy Waters, Leadbelly og Willie Dixon. Hans er en mester på strengeinstrumenter, og dem eier han mange av. Han spiller rå Mississippi-blues med slide og han fingerpicker Piedmont-stil som de aller beste. Hans er dessuten en særdeles hyggelig fyr som er glad i folk, og gjør det aller beste for å tilfredsstille sitt store publikum. Og det gjør han bestandig. Hans har besøkt Hell tidligere og mange husker kanskje konserten fra 2008 med seg sin gode venn Terry Evans, en konsert som ennå sitter i veggene på Hell Stasjon.

Mange har spurt oss om vi ikke kunne prøve å hente inn Hans Theessink til Blues in Hell igjen og vi er ikke vanskelig å be. Hans er blant de aller største innen blå musikk og americana. Hans fylte 74 år nå i April og tros oss, han har aldri vært bedre.

Vi gleder oss til dette og det vet vi mange med oss gjør. Vel møtt !