DANA FUCHS

DANA FUCHS Band

«Nærmere Janis kommer du ikke»

Endelig skulle det lykkes Blues in Hell å få denne fantastiske artisten og skuespilleren til festivalen. Dana har gjennom er årrekke vært en av de mest ettertraktede kvinnelige blues rock stjernene i verden og Lørdag 7. September står hun og hennes meget kompetente band på Toyota scenen i Hell Amfi.

Dana er en stor personlighet med en utstråling som sprer enormt med glede fra scenen. I tillegg har hun en stemme som målbinder det mest blaserte publikum. De av dere som har sett Dana live vet hva vi snakker om og dere kan nok en gang glede dere til et gnistrende show som inneholder både rock, soul, gospel og ikke minst blues.

Dana Fuchs er et fenomen av en sanger som med sin hypnotiserende stemme og tilstedeværelse, har fått kritikere til å sammenligne henne med legender som Janis Joplin og selveste Mick Jagger

Hun er født i New Jersey i 1976, men vokste opp i den lille byen Wildwood i Florida. Da Dana var 12 år startet hun å synge i det lokale gospelkoret og gjorde seg tidlig bemerket. Hun hadde knallharde ungdomsår med mye tragedier i familien. En far som var alkoholiker og bestefaren og hennes bror tok selvmord. Selv havnet hun tidlig på skråplanet. Mye dop og lite skolegang gjorde hverdagen hard, men viljen og styrken i den høyreiste unge damen berget henne fra katastrofe. Hun startet å synge i et lokalt band som 16 åring, men dette ble aldri noen stor suksess, noe som først og fremst kom av nivået må gutta i bandet – Danas stemme var himmelhøyt over deres nivå.

Det var først når hun flyttet til New York at ting begynte sånn smått å gå i riktig retning. Hun begynte som sekretær, men stadige triste hendelser i familien gjordet til at hverdagen fortsatt var hard. Da også hennes alkoholiserte søster tok sitt liv og hennes eldste bror døde etter en hjernesykdom tok livet en radikal endring og musikken og senere filme skulle bli Danas redning. Hun begynte å skrive streke tekster hvor de fleste hadde tap av og død var et hoved tema. Veien tilbake til scenen hadde vært lang siden hun som tenårig strålte i gospelkoret.

I 1998 traff hun Jon Diamond og han hjalp til med å starte Dana Fuchs Band. Spillejobber på lokale bluesklubber modnet den unge damen og låtskrivingen dreiet mer mot den inspirasjon hun hentet fra sine idoler Little Esther Phillips og Etta James. Hennes røffe og rufsete stemme fikk mange til å assosiere henne med Janis Joplin og hun ble plukket opp til å spille nettopp Janis i Off Broadway musikalen «Love Janis» fra 2001 til 2003. Samme år kom endelig debutalbumet «Lonely for a Lifetime» som ble svært godt mottatt også utenfor New York.

Da filmregissør Julie Taymor ville lage en film om en dame med en stemme lik Janis, tok hun kontakt med Dana Fuchs og dermed startet filmkarrieren for fullt i det som skulle bli en kultfilm, «Across the Universe» som kom i 2007. Filmen ble faktisk nominert til Best Picture på Golden Globe Awards året etter. Senere har hun medvirket i flere filmer og skal du skremmes skikkelig se filmen «The Mortician» fra 2011 hvor Dana gjør en stor jobb. Hun har også jobbet med MTV og andre TV produksjoner.

Men, parallelt var jobbingen med musikken viktigst for henne og det ene glimrende albumet etter det andre er kommet de siste 10 årene. Albumet «Bliss Avenue» fra 2013 nådde topp 10 på Billboard, noe som for fullt satte fart på sakene. Hun startet senere sitt eget plateselskap «Get Along Records» og er nå i 2019 ute for å promotere sitt nye glimrende album «Love Lives On». Dette har fått strålende kritikker over det hele. Her får du sylskarp gospel ispedd rå soul og skitten blues i en og samme.

Dana elsker Norge og tusenvis av musikkelskere landet rundt har en stor kjærlighet til denne energiske artisten og hennes musikk.

Sammen med sin musikalske mentor John Diamond og resten av bandet serverer hun musikk rett fra ryggmargen, alt fra det sarte til den tøffeste bluesrock du kan tenke deg. Intensitet er stikkordet.

Med fortsatt base i New York turnerer hun flittig og leverer fantastiske konserter. Vi garanterer en opplevelse som vil sitte i lenge. Ikke miss denne konserten. Må også nevnes at Dana Fuchs (uttales «Fyooks») er en meget sosial dame, så ikke bli forskrekke om du møter henne i gangene på Scandic Hell denne Lørdagen. Hun hilser garantert.

Herr. Fischer 2019

Event List