The Original Blues Brothers Band

feat. Steve “The Colonel” Cropper og Lou “Blue Lou” Marini
LØRDAG 02. SEPTEMBER

Endelig en reprise vi har ventet på, tenkte vi etter at beskjeden kom:

The Original Blues Brothers Band er klare for Blues In Hell 2017. Steve Cropper og hans gjeng er nemlig ikke et band som dukker opp hvor som helst. Festivalen jobba mye og intenst for å få verdens mest berømte blues/soulband tilbake til Blues In Hell etter kjempesuksessen for fem år siden. The Original Blues Brothers Band er bandet som åpnet millioner av folks øyne opp for bluesmusikken da den første filmen om Jake & Elwood Blues kom på kinolerretene første gang for over 37 år siden. Skuespillerne John Belushi og Dan Akroyd håndplukket sine favorittmusikere til å være med, og etter filmsuksessen var The Blues Brothers også en realitet som et turnerende band som blant annet gav ut ”Briefcase full of Blues”, plata som solgte til trippel platina på verdensbasis. Etter den første filmen dukket det også opp en ny trend blant bluespublikumet: Nemlig  menn med svarte solbriller, hvit skjorte, smalt slips og hatt. Og de er her fremdeles.

Siden starten har det vært en god del utskiftninger av de originale medlemmene i The Blues Brothers Band. Noen er blitt for gamle til å turnere, andre er døde. Men selve grunnfjellet er der fremdeles: Nemlig gitaristen Steve Cropper, mannen bak en hel knippe av soulmusikkens største slagere som ”Knock on Wood”, ”Midnight Hour” og ”Dock of the Bay”. Etter en del utskiftninger sent på 1980-tallet består bandet i dag av Steve «The Colonel» Cropper, ”Blue Lou” Marini, ”Smokin” John Tropea, Steve ”Catfish” Howard, Leon ”The Lion” Pendarvis, Lee ”Funkytime” Finkelstein, Larry ”Trombonius Maximus” Farrel, Stu Woods, Rob «The Honeydripper» Paparozzi, Bobby «Sweet Soul» Harden  og Tommy «Pipes» McDonnell. Dette er personer som har spilt sammen med Joe Cocker, Ray Charles, James Brown, Aretha Franklin, Dr. John, Chuck Berry, Eric Clapton, Paul Simon, Stevie Wonder, Frank Zappa, Blodd, Sweat & Tears, Steely Dan, Albert Collins, Miles Davis og masse andre store navn fra den blå siden av musikken.

Og musikken spør du? Jo, hvem kjenner ikke ”Sweet Home Chicago”, låta som Robert Johnson skrev på 1930-tallet, og som senere ble udødeliggjort av nettopp The Blues Brothers for 37 år siden. Og det er ingen andre band i hele verden som har åpnet folks øyne for blues og soul som dette bandet har gjort. Ingen!! Vi gjentar: INGEN!! Så når de går på scenen under Blues In Hell for andre gang i sin karriere vil de ikke bare blåse ren øregangene til publikumet. De vil også lage et show av en annen verden. Og vi som er bluesentusiaster bør bøye oss i støvet for denne gjengen og alt de har gjort for å øke interessen for blues og soul gjennom alle disse årene. Har du høyt blodtrykk, bør du huske å ta medisinen din før The Blues Brothers Band tar avspark. Det kan nemlig boble over! Og for de av dere som ikke kjenner til 75 åringen Steve Cropper: Etter å ha spilt med Booker T & The MGs spilte han med Rod Stewart, Jeff Beck, Ringo Starr og John Lennon. Greit å ha med på CV’n disse navnene også. Gled dere!!

Jan Erik Moe 2017

Event List