SISTER SUZIE & the Right Band

SISTER SUZIE & the Right Band

«A Little Lady With a Big Voice»

Suzie eller Susan som hun egentlig heter, er en ung, spennende og meget dyktig blues/ rockabilly vokalist som opprinnelig kommer fra Northumberlands i England. For mange i Norge er nok Sister Suzie ukjent, men det kan jo hende du har hørt og sett henne på bluesklubben Ain’t Nothin’ But The Blues i SOHO i London, hvor hun frekventerer ofte.

Blues in Hel var ikke i tvil da vi hørte henne under Nyttårsbluesen i Stavanger i Januar, denne fantastiske damen bare måtte vi få til Hell i år og nå er hun på tur.

Suzie var ikke som andre barn og viste tidlig interesse for klassisk rhythm’n blues og rock’n roll. Ja allerede som ung tenåring bestemte hun seg for at det var blues sangerinne hun vill bli og da på heltid – basta boom.
Det meste av inspirasjonen fikk hun i fra singel-platene til sin tante Freda og da spesielt ELVIS som ble den endelige døråpneren inn til videre granskning i musikkens skattekammer fra 40, 50 og 60 tallet. Senere traff hun en sambygding ved navn Dale
Robinson som hadde kjelleren full av nettopp denne musikken. Her lærte hun om artister som Memphis Minnie, Big Mama Thornton, Little Walter, Jimmy Reed, Robert Johnson, Rufus Thomas, Leadbelly, Elmore James osv. Hennes største idol i dag er The Queen of New Orleans Soul, Irma Thomas og de siste årene har Suzie vært nettopp i New Orleans mange ganger for å suge til seg kunnskap.

Sister Suzie bor i dag ute ved kysten i Hastings, ca. 15 mil sør øst for London og har de siste årene opptrådd med mange forskjellige band både i inn ut utland. Fra 2016 etablerte hun sitt eget band bestående av stjernemusikere fra øverste hylle i England og spillejobbene uteble ikke. Høsten samme år kom debutalbumet, en EP som fikk strå
lende mottagelser og som hjalp henne enda et hakk videre, nå også internasjonalt.

Nå i vår har Sister Suzie vært i Gizzard Recording Studio i London og spilt inn et nytt album som slippes 31. August – dagen FØR hun opptrer på Blues in Hell. Dette albumet har fått tittelen «Ain’t No Lady», og bedre timing kunne vi ikke fått. Vi ser virkelig frem til
å ønske Sister Suzie & the Right Band velkommen til Hell og noe sier oss at dette kan bli den STORE «snakkisen» etter årets festival. Ikke gå glipp av hennes konsert.

Som en britisk musikk journalist skrev:

”A little lady with a big voice. You can´t help but smile and tap your feet to her explosive mixture of rhythm and blues”

Event List