Reidar Larsen & Hungry John

FREDAG 01. SEPTEMBER
LØRDAG 02. SEPTEMBER

«Konge møter Konge»

To av våre største bluesnestorer møtes som piano/ munnspill duo på Hell. Siste gang de gjorde duo konserter sammen var i 1978!!!

Blues in Hell er kjent for sine intime og gode lyttekonserter, og mange nye spennende koalisjoner har sett dagens lys på Hell.

Da vi i vinter luftet duo ideen for Reidar og John Magnar alias Hungry John, tok det et nanosekund for dem begge å si ja!! Sist de gjorde dette var i den tiden da Reidar studerte i Bergen på slutten av 70-tallet – say no more!!

Reidar og «Hungryen» er begge bautaer fra den spede begynnelse av norske bluesartister. De fortjener all kredit for at blues ble en populær og anerkjent musikkform i Norge allerede fra slutten av 1970 tallet og fremover. De har spilt for hundretusenvis av blå fans gjennom en endeløs turne i det ganske land og denne turen er heldigvis ikke over enda. Begge har en stor katalog av solide plateutgivelser, og mange låter er den dag i dag populære på radio.

Reidar Larsen er blitt 62 år og har stått, eller rettere sagt sittet på scenen i mer enn 45 av disse årene. Han debuterte på plate under eget navn i 1982 med albumet «I’m A Bluesman», og senere har det kommet 15 egne albumutgivelser, hvorav Reidar har solgt til gullplate for to av dem. Larsen har de senere årene utgitt to norskspråklige album, «Kom inn te oss» og «Blåtoner fra bakrommet». For førstnevnte fikk han Spellemannsprisen i 2009 i klassen BLUES. Låter som «Christina», «Robbery» og nettopp «I’m A Bluesman» er blant de mest kjente.

Hungry John fylte 66 år i Mai og hadde sitt første bluesband i 1966, det er over 50 år siden og fortjener en skål. Fra 1970 var John Magnar i lange perioder i London. Han jobbet som gatemusikant og var også på mange festivaler og klubber. Han så og hørte det meste som spilte live i England på den tiden. Han levde på «loffen» og fikk slik tilnavnet «Hungry John». I 1975 startet John Magnar Bergen Blues Band, og deres første plate «Bergen Blues Band» kom i 1980. Så kom de på rekke og rad «Another Blues» i 1981 og «Blues Hit Me» i 1983. Den gangen var det noe som het Europatoppen, og bandet nådde femteplass der. Den mest kjente låten, «Jump ‘n Shout ‘n Dance», var nummer en i Irland.

Reidar har tidligere sagt, at det blir ikke et fullkomment år uten at Blues in Hell står på turnelista, noe festivalen føler sterk ydmykhet for. Hungry John har også hatt Hell øverst på lista i år og vi blir vel ikke overrasket om vi får høre hans låt skrevet til festivalen, nemlig «Blues in Hell». Vi gleder oss stort til deres to konserter under festivalen. Et tips, kom tidlig om du ønsker sitteplass, for her blir det fullt.

Event List