Kent DuChaine

Bluesens landeveisrytter nr 1
FREDAG 01. SEPTEMBER
LØRDAG 02. SEPTEMBER

Om Kents gitarkasse hadde kunnet snakket så ville du fått servert en road story av de sjeldne. Dette kan du lese bare ved å se på alle klistremerker fra verden rundt som sitter på denne kassen.

Hans omreisende liv startet for snart trettifem år siden nord i Minnesota, og etter starten har han reist verden rundt med sin gitar Leadbessie og servert ypperlig delta blues. Vi må nevne at da han bodde i Twin Cities, spilte han fast sammen med munnspilleren Kim Wilson, mannen som senere flyttet til Texas for å danne Fabulous Thunderbirds.

Kent snappet opp mye av sine ferdigheter på gitaren gjennom utallige spillejobber sammen med folk som Lazy Bill Lucas, Luther Tucker, Snooky Pryor og Eddie Burns for å nevne noen. Fra sent på 80 tallet tilbragte han nesten 4 år sammen med den legendariske bluesmannen Johnny Shines, helt til Mr. Shines døde i 1992.

DuChaines gitarteknikk har godt rotfeste fra legender som Robert Johnson, Son House, Lightning Hopkins, Bukka White med flere. Han har en vanvittig slide-teknikk med en voldsom kraft, og han kan skifte fra første til femte gir, helt fra det sarte til det råeste av det råeste i løpet av sekunder.

Kent har mange gode venner i Norge og vi ser virkelig frem til å få besøk under Blues in Hell av denne unike bluesmannen. Hans live-opptredener er alltid spennede og på spillelista står alt fra egne tolkninger av Missisippideltaens perler til egne komposisjoner. Kent blir å høre på flere steder i byen også i dagene før festivalstart.

Kent DuChaine er en av de få musikerne som fremfører Robert Johnsons sanger med et glimt som fanger den følelsesmessige åndet i materialet.

Gled dere til å høre Kent og hans faste følgesvennen Leadbassie, en National Steel gitar fra 1934.

Kjell Inge Brovoll

Event List