Grainne Duffy

«Et irsk fyrverkeri»
FREDAG 01. SEPTEMBER

Irske Grainne Duffy er ekte vare, og det har norske bluesfans visst i flere år. Hun har gjort utallige flotte klubb- og festivalkonserter rundt om i landet, og hennes to studioplater og hennes ene livealbum er fine visittkort for hva hun står for musikalsk. En yngre og litt mer rocka utgave av Bonnie Raitt er vel en bra referanse, selv om Grainne har nok særpreg og personlighet både som sanger, gitarist og låtskriver til å slippe å bli sammenligna med så mange andre.

Nylig var hun i USA og spilte inn ny plate med produsenten Justin Stanley (Eric Clapton, Beck, etc) som kanskje blir med i merchandisekofferten til Hell.

Hun har som vanlig med seg et solid band, og veksler elegant mellom sin gamle Fender Stratocaster og sin nye kompis, Gibson Les Paul. Det er en stor glede å ønske Grainne Duffy velkommen til Blues In Hell og landet hun kaller sitt «home away from home»,Norge.

PS! Om du skulle treffe på Grainne på festivalen og får lyst til å slå av en prat, så husk at hennes irske fornavn uttales Grawnya  og ikke «Granny» !!!

Anbefalt lytting: Test Of Time (2011), Where I Belong (single 2017)

Robert Sætervik

Event List