GB BLUES EXPRESS

GB BLUES EXPRESS

Lanserer nytt album på Hell

Dette er et velkjent og hardtsvingende bluesband fra Nord-Norge frontet av blueslegenden Geir “Milkman” Bertheussen fra sørsida Senja. Bandet baserer utrykket sitt på Chicagobluesen, men elementer av jumpblues, deltablues, og swamprock kjennes igjen fra repertoairet. Bandet har 5 utgivelser bak seg, 3 liveplater og 2 studioplater. Den siste plata deres, en liveinnspilling fra Shack Up Inn i Clarksdale høstet strålende kritikker både i Norge og USA. Innspillingen ble gjort på klubben Juke Joint Chapel ved Shack Up Inn, under deres første USA turne som fant sted i oktober i 2014 gjennom sørstatene.

Geir Bertheussen selv har vært utøvende blues musiker siden 1987, og feiret i fjor dermed 30 års jubileum som artist. 30 års jubileet nådde et naturlig høydepunkt på Notodden Bluesfestival.

Foruten Bertheussen selv består GB Blues Express fremdeles av Kai-Sverre Fjellberg (Sugar Kay) på gitar, Trond Hansen (Boogieman) på Bass og Kåre Amundsen (Lefty) på trommer.

Det har gått slag i slag for GB Blues Express de siste årene, og hvert av de 5 siste årene har hatt en eller annen milepæl. I år handler det om et nytt album, som blir litt annerledes enn tidligere. Bandet vil ikke røpe noe mer, men håper på at så mange tar turen ut, og blir med på konsert når bandet ruller forbi. Blues in Hell er stolte av at Geir & Co har lagt lanseringen av sitt nye album “Southside” til Hell.

Event List