Davina & The Vagabonds

FREDAG 01. SEPTEMBER
LØRDAG 02. SEPTEMBER

Maken til show har vi aldri sett på Hell…

Davina har besøkt festivalen hele 4 ganger tidligere, men i fjor kom kunne hun ikke komme, og da ble det bråk!. Noe manglet, og publikum forlangte rett og slett at hun måtte komme tilbake i år, og vi pustet lettet ut da alt var klart for et nytt besøk til festivalen hun elsker over alt på jord. Davina er en helt annerledes og unik dame, og kanskje det nærmeste du kommer en kvinnelige utgave av Louis Armstrong, Louis Jordan & Louis Prima. Maken til show, humor og kvalitet i de konsertene hun og det særdeles kompetente bandet har levert på de tidligere festivalene har vi nok aldri før sett på Hell. Davina har rett og slett latt sin elsk på Blues in Hell, vårt publikum og våre frivillige. En liten historie fra i 2014 som beviser en gang for alle hvor stort hjerte denne dama har for oss. Davina bodde på den gang Rica Hell Hotel, nå Scandic Hell. Som alle de andre artistene gir vi dem alltid beste servicen man bare kan tenke seg så lenge de er våre gjester. Men, Davina mente det var på høy tid at de som jobber i oppvasken på hotellet fikk en pause da det sto på som verst under frokosten en av dagene. Hun tok da tak og beordret oppvaskgjengen til pauserommet og tok over hele jobben. Vi trodde jo først at dette var nok en spøk. men nei da. Davina jobbet for fullt i en hel time og var både svett og våt da hun fikk avløsning fra den faste oppvaskgjengen. Det må også nevnes at hun som vanlig var dresset fra topp til tå med 50 talls kjole, skaut og dansesko.

Davina Sowers som hun egentlig heter kom som en bombe inn i musikkmiljøet i Midtvesten for knappe 10 år siden. Med sin musikk som var en miks hentet fra gatene i New Orleans, fra jazzmiljøet i New York og fra bluesens vugge Mississippi, skapte hun store bokstaver i musikkbladene. Hennes genuine stil og helt fantastiske stemme, har ført til at hun ofte blir kalt ”damebluesens Louis Armstrong”. Hun blir sammenlignet med Amy Winehouse, Etta James og Bonnie Raitt, men mest av alt er hun seg selv og det holder i massevis og vel så det. Det er ikke mange årene siden hun første gang sto på et festivalprogram, men i løpet av denne tiden har hun opptrådt sammen med Little Feat, Buddy Guy, Elvin Bishop, The Blues Brothers, Joe Bonamassa, Irma Thomas og mange, mange andre storheter innen den blå musikken.

Og musikken er som en amerikansk sangbok. En blanding av mange blå stilarter, en miks av det som har skapt bluesen, en New Orleans Gumbo av sterkeste sort. Det svinger som besatt av Davina og bandet. Det svinger av og til så mye av pianoet som Davina spiller på, at teknikere må bolte det fast i scenegulvet før hun setter i gang. Så gled dere folkens til nok en stor opplevelse når Davina & The Vagabonds entrer scenen igjen på Blues In Hell 2017.

Dette blir hennes eneste opptreden i Norge i år, så ikke gå glipp av stormen fra Minnesota og hennes meget kompetente band.

Kjell Inge Brovoll/ Jan Erik Moe

Event List