Andrew Strong Band

Andrew Strong Band

Sterkt brygg fra IRLAND

Kjære BLUESVENNER. En virkelig godbit er på tur til årets festival. Blues in Hell har i mange år prøvd å få til en avtale for å hente inn denne unike artisten og ENDELIG har vi lykkes. Andrew kommer eksklusivt til Hell med sitt fantastiske 7 mannsband. Sett av Lørdag 1. September og opplev et spektakulært og fabelaktig show fra Sparebank Scenen ved Scandic Hell.

Han visste egentlig ikke hvor populær denne novellen skulle bli, Roddy Doyle, da han skrev og ga ut «The Commitments» i 1987. Boka handlet om Jimmy Rabbitte fra Dublin som dannet et band for å komme seg ut av arbeidsledigheten som dominerte de britiske øyene på 1980-tallet. Novellen ble også lest av den engelske filmskaperen Alan Parker som hadde regissert filmer som Bugsy Malone, Pink Floyd’s The Wall, Mississippi Burning og flere andre kjente og gode filmer. Og saken ble klar: Novellen måtte bli film.

Parker brukte god tid til å skaffe personlighetene som skulle forme soulbandet The Commitments, og ikke minst måtte bandet ha en sterk vokalist som skulle slynge sin irske soul ut til kinopublikumet. Valget falt på Andrew Strong, sønnen til legendariske Rob Strong som selv hadde et stort navn på 1970-tallet. Andrew er født i 1973 i Dublin, og formet sitt første band «Perfect Stranger» i 1987 og senere «League of Nations». I 1990 fikk Andrew telefon fra The Corrs manager John Hughes som ville at gutten fra Dublin skulle prøvesynge for nettopp Alan Parker. Noen få uker senere var Andrew Strong tildelt rollen som vokalist Deco Cuffe i The Commitments, og filmen ble en kjempesuksess med 12 millioner solgte film-plater og nominasjoner til flere filmpriser.

Andrew fikk også flere nominasjoner, og en Grammy for tolkningen av Deco Cuffe. Filmsuksessen førte til flere turneer og konserter for The Commitments, blant annet i Europa og USA. Men Andrew ville gjøre noe mer enn å synge i dette filmskapte soulbandet. Han hadde en stemme som minnet om Joe Cocker, og etter hvert et navn som kunne stå på egne ben. Han fikk turnere sammen med blant andre Elton John, Bryan Adams, David Gilmore og Prince, og resultatet ble albumet «Strong» i 1993. Turneer fulgte, og han var opening act for The Rolling Stones, ZZ Top og Lenny Kravitz. Han fikk også syngejobben i The Blues Brothers Band, og spilte festivaler over hele verden. Det kom flere plater og endeløse turneer, og Andrew videreutviklet seg med bandet The Boneyard Boys som gikk i en mer rockete vei enn den irske og internasjonale soulen.

I 2011 ble det gjenforening med The Commitments, men i dag er Andrew Strong fra Nord-Dublin igjen på egne ben med eget band og egne låter.

Blues in Hell har i mange år prøvd å få til en avtale for å hente inn denne unike artisten og endelig kommer han med sitt fantastiske band bestående av 7 personer.

Som en oppvarming burde du kanskje se Alan Parker’s film «The Commitments». Den vil garantert gi deg muskelsmerter etter all humoren og latteren som du vil bli utsatt for. «The Commitments» var en viktig film for musikkbransjen, ikke minst takket være Andrew Strong.

Gled dere …

 

 

Jan Erik Moe

Event List