Arbeidsområder for frivillige

Her finner du nærmere informasjon om de ulike arbeidsoppgavene du kan jobbe med under Blues in Hell.

Rigg Arena

Arenagjengen står for opprigging og nedrigging av store deler av festivalområdet inkl. juvelen Magic Mirror. Dette er vår hoved konsert arena og rigges opp fredag, lørdag og søndag helga FØR festivalen starter. Dette er også gruppen som sikrer festivalområdet ved å sette opp/ ta ned bygg gjerder rundt hele området. Dette arbeidet foregår i forkant og etterkant av festivalen, og er midt i blinken for folk som vil få et innblikk i oppbyggingen, samt nedbyggingen av festivalen, og deretter oppleve festivalen som publikum under festivalen. Det kan bli noen tunge løft, men vi prøver i høyest mulig grad og overlate de tunge løftene til maskiner vi bruker i riggingen. Arena har også ansvar for opphenging/ nedpakking av lyslenker, vannledninger, strømkabler, bygge barer, henge opp reklame for våre sponsorer etc.

Arena jobber kun med rigging av scener, lyd og lys før festivalen.

Med andre ord mye praktisk og fysisk arbeid. Vi har også ansvaret for å ta oss av alle utforutsette hendelser og endringer under festivalen når det gjelder behov for materiell eller lignende. De viktigste egenskapene her er godt humør og stå på-vilje.

Miljø

Du er engasjert, oppmerksom, bryr deg om miljøet og skaper trivsel der du går! Under festivalen bidrar du til et rent, ryddig og trivelig festivalområde, med god kildesortering og god avfallshåndtering. Du kan også være med på varierte oppgaver knyttet til festivalens miljøarbeid, både før og under festivalen. Jobben du gjør skaper et godt miljø for alle som er på festivalen: frivillige og publikum, så vel som artistene!

Du trenger ingen erfaring: du får full opplæring. Ofte vil dere gå sammen to og to under festivalen, slik at oppgavene går lettere og fortere. Du er en del på farten, så det kan lønne seg å ha på gode sko. Bonusen er at du får med deg musikken og stemningen, samtidig som du går rundene på festivalområdet.

Miljø-Avfall-Områderydding-Renhold

Arbeidsoppgavene dine er å holde festivalområdet rent og ryddig, så vel som å tømme/sette nye søppelsekker i avfallsdunkene rundt om på området, og rydde i konsertområdene mellom konsertene. Du går mye rundt på festivalområdet så det er gode muligheter til å få med seg mye av konsertene mens du jobber. Du inngår i en nærmere oppsatt turnus som starter før konsertene hver festivaldag og avsluttes etter siste konsert. Du trenger ingen spesielle kvalifikasjoner. Dere vil gå to og to sammen når dere er på jobb for å øke trivselen og lette arbeidet, så verv en venn og bli med. Renhold: Du får i arbeidsoppgave å holde toaletter og inne områdene rene, sørge for at det er tilstrekkelig med sanitært utstyr i toalettområdene osv.

Salg

Under festivalen er det salgsgjengen som ordner med salg av alt fra drikke og billetter til T skjorter og cd/ merchandise for festivalen og artistene.

Her trenger vi kreative og serviceinnstilte personer som liker, eller kan like, å jobbe med salg.

Salg – Billetter

Har som hovedoppgave å selge billetter og festivalpass til publikum mot betaling. Billettselgerne bytter også forhåndskjøpte billetter mot adgangsbevis. Denne gruppen en av Blues in Hells viktigste ansikt utad, da de er våre gjesters første kontaktpunkt. Gruppa må derfor være hyggelige og serviceinnstilte ovenfor våre gjester.

Salg – Festivalartikler 

En viktig del av festivalen er salg av artikler/merchandise for Blues in Hell og artister/band som gjester oss. Du tilbringer tiden i festivalens merchandise-bod. Litt butikkerfaring kan være en fordel, men ikke en nødvendighet, da vi prøver å sette sammen et team som kan utfylle nødvendige funksjoner. Er du en kreativ person som kan vareeksponering, samt at du er god til å selge, passer du perfekt inn.

Salg av festivalens t skjorte forgår også i tilknytning til andre arr. I forkant av festivalen. Her nevnes junimartan, stjørdalsdagene, bod på torvet hver lørdag i august, bod i Trondheim osv.

Salg – drikke 

En annen viktig del av festivalen er salg av drikke. Vi søker fortrinnsvis dere med erfaring fra utelivsbransjen, men dette er ikke noe krav. De fleste i denne gruppa mange jobber gjennom hele helga, men tilbakemeldingen fra de som er med her er at «dette er så moro at vi klarer ikke å ta for mange pauser». Leder for gruppa er Orr Robert som har lang erfaring.

Transport

Som sjåfør henter og bringer du våre artister i forbindelse med deres opphold hos oss. Til og fra flyplassen, mellom festivalhotell, arena etc. Her kreves det fleksibilitet med tanke på arbeidstider, du må være minst 23 år, og være glad i å kjøre bil og kunne slå av en prat med ”hvem som helst”.

Vi søker spesielt deg som kan være med å kjøre på dagtid gjennom hele festival uka. Toyota Hell Bil skaffer alle våre biler.

Servering – Frivillige og artister

Uten mat og drikker duger som kjent helter ikke! Både frivillige og artister skal tas godt vare på. Det skal serveres både varm og kald mat gjennom festivaluka. Her bistår man vår sjefskokke Turid. I serveringsgruppen har du ansvaret for at det er ryddig og trivelig i artistrestauranten ved Rica hell Hotell og ved «frivilligbua» ved Hell Stasjon. Her må man regne med å jobbe både dagtid og kveldstid. Denne gruppa starter gjerne noen dager før selve festivalen starter da mange artister ankommer både en og to dager før de skal spille, samt at servering av arena/ rigg gjengen inngår i oppgavene til denne gruppa. Er du selvstendig, serviceinnstilt, arbeidsom og har øye for det lille ekstra, er du den vi ser etter. Jobben er hektisk, men masse hyggelige og fornøyde «kunder» er lønn for strevet.

Vakthold

Som en del av vaktteamet vil du inngå i festivalens største frivilligteam, og få ansvar for blant annet adgangskontroll og øvrig kontroll av scener, nødutganger og festivalområdet i sin helhet. Den aller viktigste oppgaven er å sørge for at folk trives og at det er ro og orden på festivalområdet. Blues in Hell har en profesjonell vaktledelse som har god erfaring dersom behovet for inngripen skulle dukke opp. Det vil være oppgaver for vaktteamet både inne på festivalområdet og utenfor arena. Vaktperiodene: Fredag fra 16:00 til 03:00. Lørdag fra 10:00 til 17:00 + 17:00 til 03:00. Du må være stødig og serviceinnstilt for å kunne delta i vaktteamet.

Artistvertskap

Som artistvert blir du en del av et team som jobber for at artistene skal ha et gjestfritt og upåklagelig «Stay in Hell». Artistverten skal være tilgjengelig for artisten helt fra ankomst til retur, og serve artisten i forhold til innhold i rider, oppmøtetider og øvrig tilrettelegging. Her må man beregne å jobbe så mye som artisten krever, og noen krever mye, mens andre krever lite. Helst ønsker vi at hver frivillig håndterer 2 artister hver i løpet av festivalperioden. Det er ønskelig at du har jobbet med lignende tidligere.

Andre oppgaver

Festivalkontor

Festivalkontoret til Blues in Hell holder til i sentrum av Stjørdal, 2 etg. av kjøpmanns gt. 38, men fra Mandag i festivaluka flytter vi hele kontoret til Rica Hell Hotell hvor et av møterommene omgjøres til festivalkontor. Kontoret er knutepunkt for festivalen. Vi gir informasjon til alle som oppsøker oss både internt og eksternt; frivillige, gjester, artister og alle andre som lurer på noe. Vi har også ansvar for registrering og akkreditering av frivillige og alle andre ikke-betalende gjester, selge billetter og festivalpass til publikum mot betaling, selge t skjorter osv. Det er ingen krav om forkunnskaper, vi gir deg full opplæring i det du trenger å kunne, men du må være komfortabel med å bruke PC i arbeidet. Vi ønsker oss serviceinnstilte folk i alle aldre, som har godt humør, stå på-vilje og takler perioder med stress. Teamet på festivalkontoret jobber under hele festivaluka, fra søndag før festivalen til siste festivaldag. Alle vil inngå i en vaktturnus for perioden.

Markedsføring – Plakatering

Du er med i gjengen som skal sørge for at festivalen blir synlig i gatene lokalt og regionalt. Hovedoppgavene vil være å henge opp plakater, men vi skal også hjelpe til med å dele ut flyers og spre ordet om festivalen rundtomkring. Det kreves ingen spesielle kvalifikasjoner, men er du imøtekommende og liker å prate med mennesker kan dette være noe for deg. Vi trenger frivillige over hele fylket (og landet forøvrig)!

 

Vil du jobbe som frivillig?