Hell Storband

Storband jubilerer med Blues Brothers

 

Nå gjenoppstår legendene i solbriller og mørk dress og med blåserrekke tøffere enn toget under gateparaden i Blues in Hell.

Det er 30 år siden Hell Storband hadde premiere med Blues Brothers-konsert. De turnerte med sanger som «Think», «Sweet home Chicago» og «Hey Bartender» rundt om kring. De spilte Blues Brothers-musikken i Kristiansund, Ålesund, Molde, Østersund og på Levanger. Det var Brynjar Sonstad som arrangerte musikken for storbandet, og de minnes at de hadde det veldig artig. Nå – faktisk 30 år etterpå, er det så absolutt liv i storbandet fra Hell.

Noe års pause

– Vi lå brakk noen år, men gjenoppsto i forbindelse med 50-årsdagen til Jon Uthus. Jon er vår faste vokalist. Disse sangene sitter i fingrene, forklarer Hell storbands leder, Morten Solli.

Bandet har 17 musikere pluss vokalistene

– Vi har hatt et godt samarbeid med musikklinja ved Ole Vig. De har forsynt oss med vokalister og noen musikere. Nå håper vi å få med nye vokalister derifra. Det er populært, sier Solli.

Gateparade

Nå er det cirka fire år siden storbandet våknet til liv etter dvalen, og det blir andre året de skal spille på Blues in Hell. Under årets festival skal de spille under gateparaden samt i kafeen hos Hell Catering i Kjøpmannsgata.

Flere av bluesbrødrene er ute og prøvegår gateparadeløypa så vidt en godværskveld.

– Dette er ikke langt fra kjelleren på Quality hotell der vi hadde premiere på Blues Brothers for 30 år siden, mimrer storbandmedlem Tore Størseth.

Ville bli med

Ikke eneste kvinnelige bluesbror, men Hanne Berg er en av to damer i Hell Storband. Hun tar det med stor humor at også hun nesten har vært med i 30 år.

– Jeg spilte ikke trombone i skolekorpset, men byttet til trombone utelukket for å bli med i storbandet. Jeg skulle spille i HellStorband, innrømmer Berg.

Hell Storband har tradisjon for å spille julekonsert 3. juledag. Nå håper de på å få flere spillejobber.

– En hver by med respekt for seg sjøl bør ha eget storband, sier Tor Arne Larsen.

TEKST/ BILDE
Elisabeth Gulaker/ Bladet