DR. FEELGOOD til Blues in Hell, Fredag 1. Sep.

Legendarisk Bluesrock band fra LONDON

I 1967 hadde den britiske bluesboomen satt seg godt. John Mayall regjerte tronen, men nystartede Fleetwood Mac, Chicken Shack og Savoy Brown Blues Band fulgte like bak. Lee Brilleaux og kompisen Wilko Johnson likte den amerikanske bluesmusikken, og stiftet The Southside Jug Band samme år. Dette ble senere til The Fix og The Pigboy Charlie Band, og de spilte en miks av blues og folkemusikk, ikke ulikt verdensstjernene The Lovin’ Spoonful.

Men stilen forandret seg. På 1960-tallet spilte Wilko i Johnny Kidd and the Pirates, og på bandets repertoar sto Piano Red’s låt ”Dr. Feelgood”. Da 1970-årene sto for døren var den originale rocken ”gjenoppdaget”, ikke minst med Beatles’ ”Lady Madonna”. Lee og Wilko ville spille mer good time rock’n roll, og det nye bandnavnet ble dermed Dr. Feelgood. De debuterte i The Tally Ho i Camden i London i 1971. Suksessen var en realitet. Albumet ”Stupidity” gikk til topps på listene, og uendelige turneer og lange netter førte etter hvert til at Wilko hoppet av. Han ble erstattet av Gypie Mayo, men også han fikk nok av turnelivet. Men suksessen fortsatte likevel. Gitaristen John Crippen kom med, og både trommis og bassist ble skiftet ut.

I 1994 rammet tragedien Dr. Feelgood. Sent på kvelden den 7. april døde Lee Brilleaux etter en tids sykdom, bare en måned før sin 42. bursdag.  Med ham hadde den britiske rhythm’n bluesscenen mistet en av de aller største utøvere gjennom tidene. Betydde dette døden for bandet? Nei, heldigvis ikke. I dag spiller Kevin Morris, Phil Mitchell, Robert Kane og Steve Walwyn som aldri før, og turnerer verden over med en stor tilhengerskare i ryggen.  Dr. Feelgood har holdt det gående i over 45 år er mer unik og tøff enn noensinne. Kevin og Phil har vært med siden 1983, Steve fra 1989 og Robert kom med i 1999. The Feelgoods vil garantert bli en av de største godbitene under årets Blues in Hell.

Dr. Feelgood 2017

Kevin Morris, trommer, Phil Mitchell, Bass, Robert Kane, vokal/ munnspill og Steve Walwyn, gitar

Be there and make history