Årets Festivalkunstner

“Med sterke farger på paletten”

Kristin Grendal Bones liker å uttrykke seg med sterke farger. det gir henne energi. Sånn var det ikke for en stund tilbake.

– Jeg har begynt å bruke paletten mer. Tør å bruke farger som rødt og gult. Farger jeg har holdt meg unna tidligere fordi de var for gripende følelsesmessig. Nå gir de meg energi, sier Kristin Grendal Bones.

Og energi har hun virkelig. Ser det positive i alt og alle, og full av energi.

– Kanskje ikke rart jeg har humla som tema i mange av bildene mine. Du vet, humla kan egentlig ikke fly. Vingene er underdimensjonert for den store kroppen. Men den flyt likevel, og det gjør jeg også.

Veldig overrasket

At kunstneren skulle bli spurt om å være blueskunstner, kom helt ut av det blå ifølge henne selv.

– Jeg holdt på å besvime da jeg ble spurt. Jeg satt på skolebenken da meldingen tikket inn, og jeg er ikke sikker på om jeg tror helt på det ennå. Det er en stor oppgave for meg, som ikke engang definerer meg selv som kunstner. Så jeg er veldig ydmyk i forhold til oppgaven.

Utstillingen skal stå i foajeen på festivalhotellet.

– Hvor mange bilder skal du stille ut?

– Jeg står veldig fritt i forhold til antall bilder, så jeg har ikke bestemt meg helt ennå. Tanken er at jeg skal presentere litt fra hele perioden min siden jeg startet å male i 2013. Også noen av de bildene jeg tidligere ikke har villet kvitte meg med.

– Hvorfor har du ikke villet det?

– Jeg sliter hver gang jeg skal selge et bilde. Jeg legger veldig mye følelse i maleriene mine, og da blir det ekstra tungt å kvitte seg med dem også, sier Grendal Bones.

Vid i formen

Bildene til Kristin er for det meste abstrakte med noen gjenkjennbare element. Som for eksempel humla.

– Jeg har utviklet meg en del på de årene jeg har holdt på, og jeg vil fremdeles si at jeg er vid i formen. Tror ikke det er lett å se på bildene mine og si at «dette er et typisk Kristin-bilde».

Bluesdame

Kristin Grendal Bones passer godt inn i bluesfestivalen musikkmessig også, gjennom mange år som sanger i Hell Blues Kor.

– Jeg er vel egentlig mest en soul-dame, men sjangrene ligger jo veldig nært hverandre, så det blir en del blues også. Gjennom koret har jeg vært med på flere åpnings- og avslutningskonserter på bluesfestivalene opp gjennom årene, sier Kristin Grendal Bones.

 

Tekst/ Bilde

Bjørn Fuldseth/ Bladet